Facebook Hesabıma Virüs Bulaştı Çözüm



Bu virüsler çok can sıkıcıdır öyle ki bizim hesabımızı hoyratça kullanır reklamlar vs vs spam olarak hesaplarımı kullanır bu durumlara maruz kaldığımızda kurtulmamız için elbette ki bir çözümü var

1.Yol

Google Chrome tarayıcısında yer alan eklentileri kaldırmak için altta yer alan adımları uygulayabilirsiniz. 

- Ayarlar ikonuna (Sağ üstte köşede çarpının bir altında yer alan 3 alt alt çizgi ikonu) tıklayın. 

- Sonrasında Araçlar‘a tıkladıktan sonra Uzantılar‘a tıklayın. 

- Yeni bir sekmede uzantıların / eklentilerin listesi gelecektir. Bu listeden zararlı gördüklerinizi yada kendi eklemediklerinizi çöp kutusu ikonuna tıklayarak silebilirsiniz. 

- Chrome Araçlar uzantılardaki eklentiler gözükmüyorsa yine sağ üst köşedeki üç çizgiye tıklayın ve ordaki menüden Ayarlara tıklayın şimdi sol taraftan Uzantılara tıklayın ve istemediğiniz eklentiyi kaldırın.. 

2.Yol


-Antivirüs ve antispy programları kullanmaları,
- İnternet tarayıcılarının ayarları ve eklentilerini kontrol etmeleri (Google Chrome için Ayarlar>Uzantılar , Mozilla Firefox için Eklentiler)
-Facebook uygulamalar bölümünü kontrol etmeleri (Ayarlar>Gizlilik>Uygulamalar) ve

-Microsoft Windows işletim sistemini kullananlar için Başlat>çalıştır ya da Başlat’taki arama satırına ’Regedit’ yazıp, açılan kayıt defteri bölümünden Hkey_local_machine-Software > Policies > Google > Chrome bölümündeki ’asdadsfclbonhleeank’ gibi karışık isme sahip dosyayı silmeleri tavsiye ediliyor.

0 yorum :

Yorum Gönder

KÜFÜR KESİNLİKLE YASAKTIR
-----------------------------------------------------------------
Not: Google hesabınız mevcut değilse Adı/URL veya Anonim konumunda yorum yapabilirsiniz.